Asiatisk mangosallad med pankopannoumi
Vegetariskt

Asiatisk mangosallad med pankopannoumi

4.16 (700)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Selleri
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vetemjöl
  • ägg
  • olja
Mango
1 st
Selleristjälk
2 st
(Selleri)
Röd chili
½ st
Mynta
20 g
Socker
1 msk
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Vetemjöl
½ dl
(Ägg)
Ägg
1 st
(Ägg)
Panko
1 dl
(Vete)
Olja
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 662 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Skala, kärna ur och tärna mango i cm-stora bitar. Strimla selleristjälk i tunna stavar. Finhacka röd chili. Strimla mynta. 
Lägg socker, japansk soja, chili, pressad vitlök och pressad limesaft i en bunke och rör tills sockret löst sig. Vänd ner grönsakerna i dressingen. 
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
 Skär varje pannoumiburgare i 4 bitar. Lägg vetemjöl i en skål. Vispa upp ägg i en annan skål. Häll panko i en tredje skål. Vänd osten först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek osten runt om ca 2 min, tills den fått fin färg. 
Servera pankopannoumi med mangosallad och jasminris. 
Smaklig måltid!