Linguine med aubergine- och tomatsås och pannoumiströssel

ViktVäktarna

Vegetariskt
14
Points®värde per portion

Linguine med aubergine- och tomatsås och pannoumiströssel

3.94 (117)
Under 40 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • salt
  • olivolja
  • socker
  • balsamvinäger
  • svartpeppar
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ tsk
Tomatpuré
½ förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ förp
Socker
2 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Balsamvinäger
1 msk
Svartpeppar
Linguine
125 g
(Vete)
Pannoumi, (75 g)
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
1 tsk
Salt
Bladpersilja
20 g
Panko
1 msk
(Vete)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär aubergine i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper, strö över 1 tsk salt och låt stå ca 10 min.
Finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs vitlök ca 1 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 min, under omrörning. Blanda ner konserverade körsbärstomater, torkad oregano, socker och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud till servering. 
 Torka av aubergine med hushållspapper och rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg. 
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara lite pastavatten när du häller av pastan.
 Skär pannoumi i ca ½x½ cm små tärningar. Grovhacka bladpersilja. Hetta upp 1 tsk olivolja i en rymlig stekpanna och stek pannoumitärningarna gyllene. Lägg över på ett fat. Spara stekpannan. Rosta panko i den använda stekpannan. Blanda panko, bladpersilja och pannoumi.
 Blanda ner auberginen i såsen. Späd med sparat pastavatten till önskad konsistens. Smaka av med balsamvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.  
Blanda ner avrunnen pasta i tomatsåsen och toppa med pannoumiströssel.
Smaklig måltid!