Stekt sejrygg med kokt potatis, broccoli, och varm citron- och gräslökssås

ViktVäktarna

Utan gluten
7
Points®värde per portion

Stekt sejrygg med kokt potatis, broccoli, och varm citron- och gräslökssås

3.6 (167)
Under 40 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
Citron
½ st
Minifraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
¼ påse
Gräslök
10 g
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Flytande margarin
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Babyspenat
30 g
Gräslök
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i mindre buketter och låt koka med potatisen de sista 2 minuterna.
Skölj citron i ljummet vatten och skala citron med potatisskalare (endast det gula). Koka skalen i en liten kastrull med vatten ca 3 min. Häll av och finhacka skalen. 
Koka upp citronskal, minifraiche och grönsaksbuljong i en kastrull. Smaka av med pressad citronsaft. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock. Strimla all gräslök och rör ner hälften vid servering.
 Krydda sejrygg med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och stek sejrygg ca 3 min per sida, tills fisken är klar.
Servera stekt sejrygg med citronsås, potatis, broccoli och babyspenat. Toppa med resterande gräslök. 
Smaklig måltid!