Pizza med tacostekt kalkonfärs och mozzarella

Pizza med tacostekt kalkonfärs och mozzarella

Rätten saknar betyg
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar
Olja
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Three spices
⅓ påse
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Tomatsalsa
1 förp
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Pizzabottnar
1 förp
(Vete, Råg)
Bakplåtspapper
Coleslawmix
1 förp
Olja
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 951 kcal
  • Fett: 40 g
  • Kolhydrater: 91 g
  • Protein: 56 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Behöver du grädda pizzorna i omgångar? Dela de färdiggräddade pizzorna i bitar och ät under tiden resterande är i ugnen!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, three spices och salt, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten och tomatsalsa. Låt koka ihop ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
 Grovriv mozzarella. Lägg pizzabottnar på ugnsplåtar med bakplåtspapper. Fördela tacofärsen över pizzorna och toppa med riven mozzarella. Grädda pizzorna i ugnen ca 8 min, tills pizzorna fått fin färg. Byt plats på plåtarna efter halva tillagningstiden. 
Lägg coleslawmix i en salladsskål. Blanda ner lite neutral olja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Servera tacopizza med kålsallad.
Smaklig måltid!