Grillad souvlaki på fläskkotlett med paprika, kebabsås och citron

Sommar

Utan gluten

Grillad souvlaki på fläskkotlett med paprika, kebabsås och citron

4.08 (117)
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grillspett
  • olja
  • socker
  • salt
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Grillspett
4 st
Fläskkotlett
300 g
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Olja
1 msk
Socker
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ tsk
Spiskummin
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Grön paprika
1 st
Citron
1 st
Salt
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
⅓ tsk
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Srirachasås
½ förp
Spiskummin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Isbergssallad
½ st
Citronsaft
Olivolja
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 560 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du grilla? Tänd grillen i god tid och lägg grillspett av trä i blöt.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär fläskkotlett i mindre bitar, ca 2x2 cm. Lägg japansk sojasås i en bunke. Blanda med neutral olja, socker, pressad vitlök, chili flakes, spiskummin och torkad oregano. Blanda ner köttet. Låt marinera minst 15 min. 
Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
 Skär grön paprika i bitar, ca 2x2 cm. Strimla isbergssallad. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet i en skål.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med srirachasås (efter egen smak), spiskummin, pressad vitlök, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
 Trä det marinerade köttet på grillspett, varva med grön paprika. 
Stek souvlakispetten i en grill- eller stekpanna ca 3 min per sida (runt om), tills köttet är helt genomstekt. Halvera den skalade citronen och stek snittytan ca 2 min. 
Krydda souvlakispetten med lite salt och det rivna citronskalet. Pressa saft från den grillade citronen över isbergssalladen. Blanda med lite olivolja och lite salt.
Servera grillade souvlakispett med citrondressad isbergssallad, rostad potatis och kebabsås. 
Smaklig måltid!