Pasta arrabbiata med chilifräst kyckling och persilja

Pasta arrabbiata med chilifräst kyckling och persilja

3.72 (156)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • balsamvinäger
  • svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Olivolja
1 msk
Minutbitar
300 g
Chili flakes
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Cocktailtomater
250 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Pizzasås
1 förp
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
20 g
Morotsjulienne
1 förp
Balsamvinäger
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 745 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 90 g
  • Protein: 52 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. 
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kyckling minutbitar på hög värme ca 2 min, tills den fått fin färg. Krydda med chili flakes, pressad vitlök och salt. Lägg ner cocktailtomater i pannan och tillsätt vitvinsvinäger. Fräs ytterligare ca 2 min. Häll ner pizzasås och vispgrädde. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är klar, eller låt puttra till servering.
Lägg upp morotsstrimlor i en salladsskål och ringla över lite balsamvinäger och olivolja. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Blanda nykokt pasta med chilifräst kyckling. Servera med morotssallad. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!