Koreansk kalkonbowl

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
15
Points®värde per portion

Koreansk kalkonbowl

4.1 (1026)
Under 30 min
12 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
20 g
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Kalkonfärs
300 g
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Srirachasås
½ förp
Socker
½ tsk
Fullkornsris
1 dl
Snackgurka
1 st
Lime
1 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala morot och grovriv. Finhacka gul lök och finriv vitlök. Skiva snackgurka tunt, gärna på mandolin. Grovhacka koriander.
 Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök ca 2 min. Blanda ner vitlök, kalkonfärs och morötter, fräs ytterligare ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt.  
Tillsätt vatten, kycklingbuljong, japansk soja, srirachasås och socker. Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat in. Ta från plattan och blanda ner hackad koriander. 
Klyfta lime. Fördela fullkornsris, färs och gurka i två skålar. Servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!