Lax med thailändsk kålrabbisallad, sesamfrön och mynta
Utan gluten

Lax med thailändsk kålrabbisallad, sesamfrön och mynta

4.22 (533)
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • svartpeppar
  • olja
Lime
1 st
Vitlök
½ klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Kålrabbi
½ st
Gurka
1 st
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Fisksås
½ msk
(Fisk)
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Lime, saft
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Mynta
20 g
Laxfilé
270 g
(Fisk)
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olja
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 739 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen i ljummet vatten. Finriv det gröna skalet och vitlök. Lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och salt.
 Skala kålrabbi med en vass kniv. Skiva kålrabbi och gurka tunt. Skär sedan skivorna i strimlor. Skiva röd chili tunt (tänk på att chili kan variera i styrka, använd efter smak). Lägg allt i en skål. 
Finriv vitlök och lägg i en liten skål. Tillsätt socker, fisksås, japansk soja, pressad saft från den använda limen och sesamolja. Rör ihop till en dressing. Grovhacka mynta. Blanda ner dressing och mynta i skålen med grönsaker.
 Skär bort skinnet från laxen och dela fisken i 2 bitar. Krydda med salt, nymald svartpeppar och sesamfrön. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek laxen ca 3 min per sida, tills den är klar.
Servera sesamstekt lax med thailändsk kålrabbisallad, limeyoghurt och jasminris.
Smaklig måltid!