Hongkong noodles med sesamstekt nötfärs, ingefära och lime
Laktosfri

Hongkong noodles med sesamstekt nötfärs, ingefära och lime

4.04 (674)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vatten
  • olja
  • vetemjöl
  • salt
Sesamolja
1 msk
(Sesamfrön)
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Vatten
1 ½ dl
Äggnudlar
½ förp
(Ägg, Vete)
Ingefära
1 bit
Röd paprika
1 st
Grön paprika
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Nötfärs
250 g
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Chili flakes
Salt
Lime
1 st
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 667 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
Blanda ihop sesamolja, pressad vitlök, socker, japansk soja och vatten i en skål.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
 Skala och finhacka ingefära. Skär röd och grön paprika i mindre bitar. Finstrimla rödlök.
 Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs nötfärs ca 6 min, tills den börjar bli frasig. Tillsätt ingefära och vetemjöl, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner woksås och koka upp. Blanda ner all paprika, låt koka ca 1 min. Tillsätt strimlad rödlök och nudlar, woka ihop ca 1 min. Smaka av med salt och chili flakes.
Klyfta lime. Strö sesamfrön över woken och servera med limeklyfta. 
Smaklig måltid!