Torsk med dillstekta morötter och citron- och dragonsmörsås
Laktosfri

Torsk med dillstekta morötter och citron- och dragonsmörsås

4.05 (440)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vatten
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Dill
20 g
Smör
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Flytande honung
1 förp
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
¾ msk
(Vete)
Vatten
1½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad dragon
½ förp
Smör
30 g
(Mjölk)
Citron
1 st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
Vetemjöl
1 dl
(Vete)
Smör
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 614 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Tvätta och skär morötter i stavar. Skär gärna stavarna lite kortare så blir det lättare att steka. Grovhacka dill. Hetta upp lite smör i en stekpanna och tillsätt morötter och salt. Stek ca 6 min, blanda ner honung, stek ytterligare ca 2 min. Vänd ner dill och krydda med lite nymald svartpeppar. Lägg över morötterna på ett fat. Skölj ur och spara stekpannan.
 Smält ½ msk smör i en kastrull och vispa ner vetemjöl. Tillsätt vatten, kycklingbuljong och torkad dragon. Koka ca 3 min. Finriv skalet och pressa ½ msk saft från citronen, blanda ner i kastrullen. Häll över i en mixerbunke, tillsätt 30 g smör och mixa ihop med stavmixer. Smaka av med lite salt.
Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt. Lägg vetemjöl på en tallrik. Vänd fisken i mjölet. Hetta upp smör i den använda stekpannan och stek fisken ca 2 min per sida tills den är klar.
Servera stekt torsk med dillstekta morötter, citron- och dragonsmörsås och potatis.
Smaklig måltid!