Utan gluten
Ugnsbakad torsk med brynt smör, potatismos, dill och gröna ärtor
3.79 (197)
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- salt
- svartpeppar
Mospotatis
400 g
Mjölk
2 dl
Smör
20 g
Salt
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Dill
20 g
Smör
Gröna ärtor
1 förp
Salt
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 545 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 47 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 140°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart. Häll över smöret i en värmetålig skål.
Skär torskfilé i portionsbitar och lägg i en smord ugnsform. Krydda med salt. Tillaga ca 15 min i mitten av ugnen.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka dill. Hetta upp lite smör i en kastrull. Tillsätt gröna ärtor och fräs ihop ca ½ min. Krydda med salt. Blanda med dill vid servering.
Klyfta citron. Servera ugnsbakad torsk med potatismos, brynt smör, ärtor och citronklyfta.
Smaklig måltid!