Ugnsbakad torsk med brynt smör, potatismos, dill och gröna ärtor
Utan gluten

Ugnsbakad torsk med brynt smör, potatismos, dill och gröna ärtor

3.79 (197)
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • svartpeppar
Mospotatis
400 g
Mjölk
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Smör
20 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Dill
20 g
Smör
(Mjölk)
Gröna ärtor
1 förp
Salt
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 545 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 140°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart. Häll över smöret i en värmetålig skål.
 Skär torskfilé i portionsbitar och lägg i en smord ugnsform. Krydda med salt. Tillaga ca 15 min i mitten av ugnen.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Grovhacka dill. Hetta upp lite smör i en kastrull. Tillsätt gröna ärtor och fräs ihop ca ½ min. Krydda med salt. Blanda med dill vid servering.
Klyfta citron. Servera ugnsbakad torsk med potatismos, brynt smör, ärtor och citronklyfta.
Smaklig måltid!