Fläskkarré med bulgursallad,
fetaost och BBQ-såsNytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
Bulgur
125 g
Kycklingbuljong
1 påse
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Romansallad
½ st
Fetaost
50 g
BBQ-sås
1 förp
Matyoghurt
1 dl
Fläskkarré
300 g
Persillade
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 638 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen, men byt ut salt mot kycklingbuljong.
Skär tomat, snackgurka och romansallad i mindre bitar. Lägg allt i små skålar eller allt i en salladsskål.
Blanda BBQ-sås med matyoghurt i en skål.
Skär fläskkarré i 2 jämna skivor. Krydda med persillade, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp en grill- eller stekpanna på hög värme och tillaga köttet ca 4 min per sida, tills köttet är genomstekt.
Blanda ner bulgur i salladsskålen och smula över fetaost. Eller servera allt separat.
Servera fläskkarré med bulgursallad och sås.
Smaklig måltid!