Fläskkarré med bulgursallad, fetaost och BBQ-sås

Fläskkarré med bulgursallad, fetaost och BBQ-sås

Rätten saknar betyg
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Kycklingbuljong
½ påse
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Romansallad
½ st
Fetaost
50 g
(Mjölk)
BBQ-sås
1 förp
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Fläskkarré
300 g
Persillade
1 tsk
(Svaveldioxid)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 632 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen, men byt ut salt mot kycklingbuljong.
Skär tomat, snackgurka och romansallad i mindre bitar. Lägg allt i små skålar eller allt i en salladsskål. 
Blanda BBQ-sås med matyoghurt i en skål.
 Skär fläskkarré i 2 jämna skivor. Krydda med persillade, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp en grill- eller stekpanna på hög värme och tillaga köttet ca 4 min per sida, tills köttet är genomstekt.
Blanda ner bulgur i salladsskålen och smula över fetaost. Eller servera allt separat.
Servera fläskkarré med bulgursallad och sås. 
Smaklig måltid!