Picknicksallad med pasta, mozzarella, nektariner och pinjenötter
15-20
Vegetariskt

Picknicksallad med pasta, mozzarella, nektariner och pinjenötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

    Pastasallad

    Casarecce (Vete)
    200 g
    Nektarin
    2 st
    Mozzarella (Mjölk, Laktos)
    1 förp
    Sockerärtor
    1 förp
    Basilikaolja
    1 förp
    Citron
    ½ st
    Flytande honung
    1 förp
    Pinjenötter
    10 g
    Mixsallad
    30 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 757 kcal
    • Fett 29 g
    • Kolhydrater 93 g
    • Protein 31 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Pasta: Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola pastan i kallt vatten. 
    2. Förberedelser: Klyfta nektarin. Dela mozzarella genom att riva i mindre bitar. Halvera sockerärtor (kan uteslutas).
    3. Pastasallad: Blanda basilkaolja, pressad citronsaft (ca 1/2 msk) och flytande honung i en rymlig bunke. Vänd ner avhälld pasta och sockerärtor, blanda runt. Toppa med nektarin, mozzarella och pinjenötter. 
    4. Ta med salladen på picknick och blanda ner mixsallad precis till servering. Eller servera direkt!