Bánh mì - grillad fläskkarrè med ingefärspicklade grönsaker, srirachasås och koriander
20-30
Laktosfri

Bánh mì - grillad fläskkarrè med ingefärspicklade grönsaker, srirachasås och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • vatten
  • salt

Ingefärspicklade grönsaker

Rödlök
1 st
Morotsjulienne
1 förp
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Vatten
3 msk
Salt
2 krm
Malen ingefära
1 påse

Fläskkarré

Fläskkarré
300 g
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 påse
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
1 bit

Till servering

Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Koriander
20 g
Srirachasås
1 förp
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Snackgurka
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 884 kcal
  • Fett 39 g
  • Kolhydrater 92 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Om ni vill grilla, tänd även grillen.
  2. Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
  3. Ingefärspicklade grönsaker: Skär rödlök i tunna skivor. Lägg i en bunke tillsammans med morotsjulienne. Koka upp socker, ättiksprit (12%), vatten, salt och malen ingefära i en liten kastrull. Häll lagen över grönsakerna i bunken. Blanda ordentligt. Låt stå till servering.
  4. Fläskkarré: Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke tillsammans med japansk soja. Skär fläskkarrè i 2 skivor och blanda ner i bunken.
  5. Grilla den marinerade fläskkarrén ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt. Skär den grillade fläskkarrén i tunna skivor.
  6. Skär gurka i avlånga skivor. Dela baguetten på mitten. Skär ett snitt i varje brödbit och fyll brödet med majonnäs, gurka, ingefärspicklade grönsaker och grillad fläskkarré. Ringla över lite srirachasås och toppa med färsk koriander. Servera direkt.