BBQ- kyckling med chimichurrimajonnäs, rostad paprika och mandel
30-40
Laktosfri
Utan gluten

BBQ- kyckling med chimichurrimajonnäs, rostad paprika och mandel

Ingredienser

Allergener
  • Ägg,
  • senap,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • svartpeppar

Rostad potatis

Potatis
400 g
Neutral olja
Salt

BBQ-kyckling

Bbq-marinerad kycklingfilé
300 g
Neutral olja

Chimichurrimajonnäs

Bladpersilja
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
½-1 klyfta
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Chilimajonnäs (Ägg, Senap)
½ förp

Sallad med paprikadressing och mandel

Röd paprika
1 st
Mandelspån (Mandel)
25 g
Vitlök
1 klyfta
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Isbergssallad
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 625 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 47 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill, grilla gärna kycklingen och paprikan!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Klyfta potatis. Halvera röd paprika (till paprikadressingen) och ta bort kärnhuset. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och lite salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  3. BBQ-kyckling: Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga ca 10 min i nedre delen av ugnen, tills den är helt genomstekt.
  4. Chimichurrimajonnäs: Finhacka bladpersilja och bananschalottenlök. Lägg i en skål och blanda ner pressad vitlök, rödvinsvinäger, salt och chilimajonnäs.
  5. Sallad med paprikadressing och mandel: Lägg mandelspån, pressad vitlök, rödvinsvinäger, olivolja och flytande honung i en mixerbunke. Lägg ner den rostade paprikan och mixa ihop med en stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Klyfta isbergssallad och lägg i en salladskål, blanda ner dressingen i salladen.
  6. Servera bbq-kyckling med chimichurrimajonnäs, sallad med rostad paprika och mandel och rostad potatis.