Ingredienser
2 pers
Allergener
- Kräftdjur,
- svaveldioxid,
- ägg,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- ägg
Potatissallad
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Haricots verts
1 förp
Dressing
Citron
1 st
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 förp
Flytande honung
1 msk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Dill
20 g
Krutonger (Vete)
1 förp
Ägg (Ägg)
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 599 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Potatissallad: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär haricots verts i ca 3 cm långa stavar. Låt koka med potatisen de sista 1-2 min.
- Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner ägg och låt koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten.
- Förberedelser: Häll av räkor. Skiva rödlök tunt.
- Dressing: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg citronskalet i en skål. Blanda med pressad saft från citronen, majonnäs, dijonsenap, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
- Potatissallad: Låt den kokta potatisen svalna något. Dela potatisen och lägg i en salladsskål. Blanda med rödlök, haricots verts och dressing.
- Skala och halvera ägget. Grovhacka dill. Servera potatissalladen toppad med dill, räkor, krutonger och ägghalva.