20-30
0,5 kg CO2e
Laktosfri
Vegetariskt
Gazpacho med rostad paprika och fetaosttopping
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
Gazpacho
Rostad paprika
¾ burk
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
1 ½ msk
Srirachasås
½ förp
Salt
½ tsk
Fetaosttopping
Svarta bönor
½ förp
Rostad paprika
¼ burk
Bananschalottenlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Till servering
Surdegspavé (Vete)
2 st
Mandelspån (Mandel)
15 g
Näringsvärde per portion
- Energi 488 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna mandelspånen hastigt i en torr och het stekpanna!
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Värm surdegspavé mitt i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
- Gazpacho: Häll av rostad paprika. Skär hälften av paprikan i mindre bitar (spara resten till steg 4). Skär snackgurka och tomat i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök och vitlök.
- Lägg alla skurna grönsaker, vatten, vitvinsvinäger, olivolja, srirachasås och salt i en rymlig bunke. Mixa allt till en slät soppa med stavmixer. Smaka eventuellt av med lite mer salt.
- Fetaosttopping: Häll av och skölj svarta bönor. Tärna rostad paprika smått. Finhacka bananschalottenlök och bladpersilja. Smula fetaost. Blanda allt i en skål.
- Servera gazpachon kall (eller värm hastigt i en kastrull) tillsammans med nygräddat bröd. Toppa med fetaosttopping och mandelspån (se tips!).