Vitlöksstekt kycklingfilé med parmesansky, rostade rotfrukter och dragonsmör
20-30
Laktosfri

Vitlöksstekt kycklingfilé med parmesansky, rostade rotfrukter och dragonsmör

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • vatten

Rostade rotfrukter

morötter
Morötter
300 g
potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
ruccola
Ruccola
30 g

Vitlöksstekt kycklingfilé

kycklingfilé
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Smör (Mjölk)
1 msk

Parmesansky

parmesanost
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Balsamvinäger
½ msk
Vatten
2 dl
kycklingbuljong
Kycklingbuljong
½ påse

Dragonsmör

Smör (Mjölk)
25 g
torkad dragon
Torkad dragon
1 tsk
Salt
½ krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 582 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 49 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade rotfrukter: Skala och skär morötter i grova bitar. Klyfta potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Vitlöksstekt kycklingfilé: Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Krossa vitlöksklyftorna. Hetta upp smör i en stekpanna och tillsätt vitlöksklyftorna. Stek kycklingen ca 2 min per sida, ös gärna kycklingen med vitlökssmöret under stektiden. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills den är genomstekt. Låt stekpannan stå till parmesanskyn.
  4. Parmesansky: Finriv parmesanost. Hetta upp den använda stekpannan. Tillsätt lite extra smör. Pudra över vetemjöl. Vispa ner balsamvinäger, vatten och kycklingbuljong. Låt koka ihop ca 5 min. Häll över i en mixerbunke och tillsätt riven parmesan. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  5. Dragonsmör: Lägg rumstempererat smör, torkad dragon och salt på ett fat. Mosa ihop med en gaffel.
  6. Blanda de rostade rotfrukterna med ruccola. Servera med vitlöksstekt kyckling, parmesansky och dragonsmör.