Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vetemjöl
- vatten
- socker
- svartpeppar
Kokt potatis
Potatis
400 g
Kycklingjärpar i gräddsås
Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Socker
1 krm
Svartpeppar
Kycklingjärpar
300 g
Till servering
Rårörda lingon
1 förp
Saltgurka
½ förp
Gröna ärtor
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 846 kcal
- Fett 45 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm gärna ärtorna med potatisen den sista minuten av koktiden!
- Kokt potatis: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Kycklingjärpar i gräddsås: Hetta upp smör i en stekpanna. Pudra över vetemjöl och vispa ner vispgrädde, lite i taget. Tillsätt vatten, kycklingbuljong, kinesisk soja, socker och lite nymald svartpeppar. Låt koka ihop. Lägg ner kycklingjärpar i såsen och låt allt bli varmt, ca 5 min. Späd eventuellt med mer vatten.
- Servera kycklingjärpar i gräddsås med kokt potatis, rårörda lingon, saltgurka och gröna ärtor.