Bulgogistekt kalkonfärs med nudlar och mangosallad

Sommar

Laktosfri

Bulgogistekt kalkonfärs med nudlar och mangosallad

4.09 (520)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • svartpeppar
Lime
1 st
Mango
1 st
Rödlök
1 st
Salt
Päron
1 st
Olja
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja
1 påse
(Sesamfrön)
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Salt
Svartpeppar
Risnudlar
½ förp
Isbergssallad
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 711 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 79 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Klipp nudlarna i lite mindre bitar med en sax.
 Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Skala och tärna mango. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Smaka av med pressad saft från limen och lite salt.
 Grovriv päron. Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs kalkonfärs tills den fått fin färg, ca 3 min. Blanda ner pressad vitlök, sesamolja och soja- och ingefärssås. Låt fräsa ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Bryt blad från isbergssallad och lägg på ett fat.
Fyll salladsblad med bulgogistekt kalkonfärs, mangosallad och risnudlar. Rulla ihop och ät direkt.
Smaklig måltid!