15-20
Utan gluten
Ugnsstekt torsk med kokt potatis, sandefjordsås och broccoli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- smör
Kokt potatis och broccoli
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Ugnsstekt torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Sandefjordsås
Dill
10 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Citron
½ st
Salt
2 krm
Till servering
Citron
½ st
Dill
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 612 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 40 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Kokt potatis och broccoli: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och låt koka med potatisen de sista 3 min.
- Ugnsstekt torsk: Lägg torskfilé i en smord ugnsform och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
- Sandefjordsås: Finhacka dill. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vispgrädde, låt koka upp. Tillsätt créme fraiche på låg värme. Smaka av med pressad citronsaft (ca 2 tsk) och salt. Tillsätt dill innan servering.
- Klyfta citronen. Servera ugnsstekt torsk med sandefjordsås, kokt potatis, broccoli, dill och citronklyfta.