Pork tacos med tortillabröd och pico de gallo
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- socker
- vatten
Pork tacos
Fläskkotlett
300 g
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Spiskummin
1 förp
Chili flakes
2 krm
Socker
½ tsk
Vatten
2 msk
Pico de gallo
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Röd chili
½ st
Lime
1 st
Salt
2 krm
Koriander
20 g
Till servering
Tortillabröd (Vete)
4 st
Mixsallad
30 g
Majs, (160 g)
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Pico de gallo: Tärna tomat, finhacka rödlök och röd chili, lägg i en bunke. Blanda med pressad limesaft och smaka av med lite salt. Hacka koriander och rör ner. Låt stå till servering.
- Pork tacos: Skär bort eventuell fettkant på fläskkotlett och skär sedan köttet i tunna strimlor. Finhacka vitlök. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs köttet på hög värme ca 5 min.
- Krydda med salt, spiskummin och chili flakes (efter egen smak). Tillsätt vitlök och socker, fräs ytterligare ca 1 min. Akta så det inte bränner, tillsätt vatten vid behov (så det inte steker torrt i pannan).
- Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr och het stekpanna.
- Fyll varma tortillabröd med mixsallad, majs, köttet och pico de gallo. Rulla ihop och ät direkt.