Örtstekt fläskkotlett med ruccoladressing, tomatsallad och potatis
20-30
Utan gluten
9
Points®värde per portion

Örtstekt fläskkotlett med ruccoladressing, tomatsallad och potatis

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Ruccoladressing

Tanelli hårdost, (10 g) (Mjölk, Laktos)
½ st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Örtmix ½ tsk
Vatten
1 msk
Neutral olja
½ msk
Salt
1 krm

Örtstekt fläskotlett

Fläskkotlett
300 g
Örtmix 1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
½ tsk

Tomatsallad

Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ msk

Till servering

Potatis
400 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Ruccoladressing: Finriv tanelli hårdost. Lägg i en mixerbunke tillsammans med ruccola, vitvinsvinäger, örtmix, vatten, neutral olja och salt. Mixa ihop med stavmixer.
  3. Örtstekt fläskkotlett: Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Dela köttet i 2 jämntjocka skivor, krydda med örtmix, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
  4. Tomatsallad: Skär tomat i mindre bitar. Finhacka rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Krydda med lite salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
  5. Servera örtstekt fläskkotlett med ruccoladressing, tomatsallad och kokt potatis.