Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vatten
- bakplåtspapper
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Tacofärs
Neutral olja
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Three spices
⅓ påse
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Tomatsalsa
1 förp
Pizza
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Pizzabottnar (Vete, Råg)
1 förp
Bakplåtspapper
Kålsallad
Coleslawmix
1 förp
Neutral olja
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 951 kcal
- Fett 40 g
- Kolhydrater 91 g
- Protein 56 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Behöver du grädda pizzorna i omgångar? Dela de färdiggräddade pizzorna i bitar och ät under tiden resterande är i ugnen!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Tacofärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, three spices och salt, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten och tomatsalsa. Låt koka ihop ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt.
- Pizza: Grovriv mozzarella. Lägg pizzabottnar på ugnsplåtar med bakplåtspapper. Fördela tacofärsen över pizzorna och toppa med riven mozzarella. Grädda pizzorna i ugnen ca 8 min, tills pizzorna fått fin färg. Byt plats på plåtarna efter halva tillagningstiden.
- Kålsallad: Lägg coleslawmix i en salladsskål. Blanda ner lite neutral olja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Servera tacopizza med kålsallad.