Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Oreganotoppad pommes
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Oregano
10 g
Tzatziki
Snackgurka
¾ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Hamburgare
Blandfärs
250 g
Ströbröd (Vete)
¼ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Tillbehör
Tomat
1 st
Snackgurka
¼ st
Rödlök
½ st
Isbergssallad
½ st
Snackoliver
½ förp
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 782 kcal
- Fett 41 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Oreganotoppad pommes: Skär bakpotatis i tunna stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Rör runt efter halva tiden. Plocka oreganoblad. Blanda oregano med pommes innan servering.
- Tzatziki: Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
- Hamburgare: Lägg blandfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 platta burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek burgarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta. Torka ur och spara pannan.
- Tillbehör: Skiva tomat, gurka och rödlök tunt. Plocka blad från isbergssallad. Finhacka oliver. Hetta upp den använda stekpannan. Rosta hamburgerbröden tills de får fin färg.
- Fyll hamburgerbröd med lite tzatziki, hamburgare, tomat, gurka, rödlök, salladsblad och oliver. Servera med oreganotoppad pommes och resten av tzatzikin.