25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Citronrostade morötter med haselnötsdukkah, quinoa och hummus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrön,
- hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vatten
Citronrostade morötter
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Citron
½ st
Hummus
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Citron
½ st
Vatten
¾ dl
Spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk
Dukkah
Hackade hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
2 krm
Chili flakes
2 krm
Till servering
Quinoamix
125 g
Granatäpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 583 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Citronrostade morötter: Lägg morötter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna, så morötterna får fin färg.
- Förberedelse: Koka quinoamix enligt anvisning på förpackningen. Halvera och pilla ur kärnorna ur granatäpplet.
- Hummus: Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp olivolja och pressad vitlök i en kastrull och värm tills vitlöken börjar få färg. Passa noga så den inte bränner! Lägg kikärtor och vitlöksolja i en mixerbunke och tillsätt pressad citronsaft, vatten, spiskummin och salt. Mixa slät med en stavmixer.
- Dukkah: Hetta upp en torr stekpanna och rosta hackade hasselnötter och sesamfrön ca 1 min, tills de fått fin färg. Lägg i en mortel och mortla med spiskummin, malen koriander, salt och chili flakes. Har du ingen mortel kan du blanda allt i en skål istället.
- Citronrostade morötter: Pressa citronsaft över morötterna.
- Servera quinoa i två djupa tallrikar. Toppa med hummus, citronrostade morötter, dukkah, granatäppelkärnor och bladpersilja.