Laktosfri
Utan gluten
Spicy fishcurry med kokos, lime, koriander och jasminris
3.86 (180)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- socker
Jasminris
135 g
Gul lök
1 st
Pak choy
1 st
Tomat
1 st
Sejrygg
300 g
Olja
Vitlök
2 klyfta
Röd currypasta
2 msk
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Lime
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 549 kcal
- Fett: 14 g
- Kolhydrater: 71 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta gul lök och strimla pak choy. Skär tomat i små klyftor. Skär sejrygg i mindre bitar.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta. Stek lök och pressad vitlök ca 1 min. Blanda ner röd currypasta, coconut cream, vatten, socker och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 4 min. Blanda ner fisken, pak choy och tomat. Låt sjuda under lock ca 2 min.
Klyfta lime. Toppa grytan med koriander och servera med jasminris och limeklyfta.
Smaklig måltid!