Pankopanerad fläskkotlett med asiatisk gurksallad och sojayoghurt
Rätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- ägg
- olja
Gurka
1 st
Japansk soja
1 msk
Lime
1 st
Srirachasås
½ förp
Sesamfrön
1 förp
Matyoghurt
1 dl
Japansk soja
1 msk
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl
Panko
Ägg
1 st
Olja
Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 754 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 80 g
- Protein: 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär gurka i mindre bitar. Servera gurka naturell eller blanda med japansk sojasås, pressad limesaft, srirachasås (efter egen smak) och sesamfrön.
Blanda matyoghurt och japansk sojasås i en skål.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Banka skivorna lite lätt med handen. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Tag fram tre tallrikar. Häll mjöl på en, panko på den andra och vispa upp ett ägg med 1 msk vatten i den tredje. Vänd köttet först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek fläskkotlett på medelvärme tills den är frasig, gyllenbrun och genomstekt ca 3 min per sida.
Skala och skär morot i stavar.
Servera pankopanerad fläskkotlett med basmatiris, gurksallad, morotsstavar och sojayoghurt.
Smaklig måltid!