Grillad lax med ananassalsa, lime och brynt ponzusmör
Laktosfri

Grillad lax med ananassalsa

lime och brynt ponzusmör
Rätten saknar betyg
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
Ananas
½ st
Limezest
1 st
Smör
30 g
(Mjölk)
Ponzu
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
2 krm
Jasminris
135 g
Lime
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 774 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Om ni vill grilla, tänd grillen.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skär bort skalet från ananasen med en vass kniv. Dela den i fyra delar och skär bort roten. Tärna ananasen och lägg i en skål. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ananas med limezest. Klyfta den använda limen till servering.
 Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart. Dra från värmen och vispa ner ponzu.
 Krydda laxfilè med salt. Grilla eller stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Servera grillad lax med jasminris, ananassalsa, ponzusmör och limeklyfta. Toppa med lite chili flakes om ni önskar.
Smaklig måltid!