Vegetariskt
Pannoumitacos med ananas
och tomatsalsaNytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
Ananas
½ st
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Romansallad
½ st
Tomatsalsa
1 förp
Matyoghurt
1 dl
Tortillabröd
½ förp
Chili flakes
Pannoumi
1 förp
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 673 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du vill ha mer smak till de vuxna. Krydda upp hälften av yoghurten med lite chiliflakes och salt!
Skala och skär ananas i tärningar. Tärna snackgurka och tomat smått. Strimla romansallad. Lägg upp i separata skålar.
Lägg upp tomatsalsa i en skål och matyoghurt i en annan (se tips). Värm tortillabröd i en torr och het stekpanna och varmhåll i en ren kökshandduk.
Tärna pannoumi smått. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och stek pannoumi runtom ca 2 min, tills gyllene. Smaka av med lite salt.
Servera tortillabröd och låt alla runt bordet fylla sin egen taco!
Smaklig måltid!