30-40
Utan gluten
Vegetariskt
Fransk potatissallad med grillad pannoumi och citron
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Fransk potatissallad
Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Fänkål
1 st
Kapris
1 burk
Ruccola
30 g
Dressing
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Olivolja
½ msk
Vatten
1 msk
Flytande honung
1 förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Grillat
Citron
1 st
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 484 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 42 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Vill du grilla, tänd grillen.
- Koka färskpotatis i lättsaltat vatten. Låt ånga av och svalna något. Halvera.
- Dressing: Blanda dijonsenap, olivolja, vatten, honung, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Fransk potatissallad: Skiva rädisor och fänkål. Häll av kapris. Lägg potatis, rädisor, fänkål, kapris och ruccola i en salladsskål. Ringla över dressingen och blanda väl.
- Grillat: Dela citronen på mitten. Grilla med snittytan nedåt tills den fått ordentligt med färg. Eller hetta upp lite olivolja i en grill- eller stekpanna och stek citronen. Grilla osten på båda sidor, eller stek ca 1 min per sida.
- Servera fransk potatissallad med grillad pannoumi och citron.