Jalapeñomarinerad kyckling med nektarinsalsa, limeaioli och svart ris
20-30
Laktosfri
Utan gluten

Jalapeñomarinerad kyckling med nektarinsalsa, limeaioli och svart ris

Ingredienser

Allergener
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja

Limeaioli

Lime, skal
1 st
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm

Nektarinsalsa

Nektarin
2 st
Rödlök
1 st
Jalapeño
1 st
Koriander
20 g
Lime, saft
1 st
Salt
1 krm
Neutral olja

Till servering

Svart ris
125 g
Kycklingspett
300 g
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 695 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

För en mildare salsa - plocka bort frö och fröfäste från jalapeñon!

  1. Koka svart ris enligt anvisning på förpackningen. Vill ni grilla, tänd även grillen.
  2. Limeaioli: Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Lägg limeskal i en liten skål och blanda med majonnäs, pressad vitlök och salt.
  3. Nektarinsalsa: Tärna nektariner. Finhacka rödlök och jalapeno (se tips!). Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från den använda limen, salt och lite neutral olja.
  4. Grilla eller stek kycklingspetten runtom, ca 6 min eller tills de är genomstekta.
  5. Klyfta lime. Servera grillade kycklingspett med limeaioli, nektarinsalsa, svart ris och limeklyfta.