Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- olivolja
Senapskräm
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Äppelsallad
Matvete (Vete)
125 g
Dill
20 g
Rött äpple
2 st
Gurka
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
½ msk
Flytande honung
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Varmrökt lax (Fisk)
200 g
Näringsvärde per portion
- Energi 640 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
- Senapskräm: Blanda matyoghurt, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Äppelsallad: Finhacka dill. Tärna äpple och gurka. Skiva bananschalottenlök. Lägg allt i en rymlig salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, olivolja och honung.
- Häll av matvetet och spola hastigt i kallt vatten. Blanda ner i skålen med äppelsallad. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Bryt varmrökt lax i bitar och servera med ljummen äppelsallad och senapskräm.