Färdiga kycklingjärpar med kokt potatis, gräddsås och lingon
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Potatis
400 g
Smör
½ msk
Vetemjöl
2 tsk
Vispgrädde
1 dl
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kinesisk soja
1 tsk
Socker
1 krm
Svartpeppar
Kycklingjärpar
300 g
Rårörda lingon
1 förp
Saltgurka
½ förp
Gröna ärtor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 846 kcal
- Fett:
- 45 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm gärna ärtorna med potatisen den sista minuten av koktiden!
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Hetta upp smör i en stekpanna. Pudra över vetemjöl och vispa ner vispgrädde, lite i taget. Tillsätt vatten, kycklingbuljong, kinesisk soja, socker och lite nymald svartpeppar. Låt koka ihop. Lägg ner kycklingjärpar i såsen och låt allt bli varmt, ca 5 min. Späd eventuellt med mer vatten.
Servera kycklingjärpar i gräddsås med kokt potatis, rårörda lingon, saltgurka och gröna ärtor.
Smaklig måltid!