20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Svampyakiniku med ägg och sesamstekt broccoli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- vitvinsvinäger
- neutral olja
- salt
Yakinikusås
Vatten
2 msk
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ påse
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Sesamstekt broccoli
Broccoli
1 st
Neutral olja
1+1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Salt
2 krm
Svampyakiniku
Ingefära
1 bit
Champinjoner
200 g
Neutral olja
1 msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ tsk
Till servering
Jasminris
135 g
Ägg (Ägg)
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 565 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skala och finriv ingefära. Skiva champinjoner tunt. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
- Yakinikusås: Vispa ihop vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och majsstärkelse i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud i någon minut, tills såsen börjar tjockna. Ställ åt sidan.
- Sesamstekt broccoli: Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek broccoli, pressad vitlök, sesamfrön och salt ca 3 min. Lägg på ett fat.
- Torka ur den använda stekpannan och hetta upp lite mer neutral olja. Stek ägg ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg på ett fat.
- Svampyakiniku: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner, riven ingefära, sesamfrön, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min. Tillsätt yakinikusåsen till pannan. Smaka av med lite japansk soja och chili flakes.
- Servera svampyakiniku med jasminris, stekt ägg och sesamstekt broccoli.