Lasagne alle melanzane - vegetarisk auberginelasagne
Vegetariskt

Lasagne alle melanzane - vegetarisk auberginelasagne

4.12 (388)
Under 50 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • salt
  • olivolja
  • vatten
  • balsamvinäger
  • socker
  • svartpeppar
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
2 krm
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Örtmix
½ förp
Balsamvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ påse
Svartpeppar
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Tanelli hårdost
2 st
(Mjölk, Laktos)
Lasagneplattor
125 g
(Ägg, Vete)
Ruccola
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 506 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär aubergine i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
 Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, örtmix, balsamvinäger, socker, smulad grönsaksbuljong och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. 
Bryt mozzarella i bitar. Grovriv quattrocentro. Bred ut lite tomatsås i en ugnsform (ca 15x20 cm). Varva lasagneplattor, tomatsås, aubergine, mozzarella och quattrocentro i formen. Gratinera lasagnen mitt i ugnen ca 20 min.
Lägg upp ruccola i en skål och dressa med lite olivolja och balsamvinäger.
Servera lasagne alle melanzane med ruccolasallad.
Smaklig måltid!