Ingredienser
2 pers
Allergener
- Ägg,
- vete,
- valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
Potatissallad
Småpotatis
400 g
Grön sparris
1 knippe
Ägg (Ägg)
2 st
Dill
10 g
Krutonger (Vete)
1 förp
Valnötter (Valnötter)
30 g
Citrondressing
Dill
10 g
Majonnäs (Ägg)
1 msk
Mild senap (Senap)
½ msk
Flytande honung
1 förp
Citron
½ st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 565 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 60 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du vill, halvera potatisen efter kokningen innan du blandar ner den i salladen!
- Potatissallad: Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär bort den nedersta roten från sparrisen (ca 2 cm). Skär sedan i ca 3 cm långa stavar. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
- Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner ägg och låt koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten. Skala och halvera.
- Citrondressing: Finhacka dill. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg dill och citronskal i en rymlig skål. Blanda med pressad citronsaft (2 tsk), majonnäs, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar.
- Potatissallad: Blanda kokt potatis och sparris i skålen med citrondressing.
- Servera potatissalladen toppad med ägghalvor, resten av dillen, krutonger och valnötter.