Sloppy joe - BBQ-stekt nötfärs i hamburgerbröd med tortillachips

Sloppy joe - BBQ-stekt nötfärs i hamburgerbröd med tortillachips

3.88 (297)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
Coleslawmix
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
BBQ-sås
1 förp
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Tortillachips
100 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 765 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Lägg coleslawmix i en bunke och blanda med salt, nymald svartpeppar, olivolja och vitvinsvinäger.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs nötfärs på hög värme ca 4 min. Krydda med salt. Tillsätt bbq-sås och låt koka ihop ca 1 min.
Värm hamburgerbröden. 
Bred lite yoghurt i botten på varje hamburgerbröd. Fyll dem sedan med bbq-stekt färs, lite kålsallad och tortillachips.  Servera med resten av kålsalladen och tortillachipsen.
Smaklig måltid!