Stekt salviakyckling med italiensk pastasallad
15-20
Laktosfri

Stekt salviakyckling med italiensk pastasallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Salviakyckling

Kycklingfilé
300 g
Torkad salvia
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Pastasallad

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Bladpersilja
10 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Basilikaolja
1 förp
Babyspenat
30 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 712 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 55 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Salviakyckling: Dela kycklingfilé på längden. Krydda med torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i stekpannan och bryn kycklingen ca 8 min runt om, tills den är helt genomstekt. 
  3. Pastasallad: Finhacka rödlök. Grovhacka tomat och bladpersilja.
  4. Lägg basilikaolja i en salladsskål. Blanda med hackad lök, tomat, babyspenat och nykokt avrunnen pasta. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Strö persilja över pastasalladen. 
  5. Servera nystekt salviakyckling med pastasallad och riven parmesan.