Portabelloburgare med tomataioli
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
Tomataioli
Soltorkade tomater, (50 g)
½ burk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Majonnäs (Ägg)
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Portabelloburgare
Tomat
1 st
Avokado
½ st
Neutral olja
1 tsk
Portabello
2 st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Ruccola
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du väljer bort ena brödhalvan kan du dra av 2 Points per portion.
- Tomataioli: Finhacka avrunna soltorkade tomater och blanda med matyoghurt, majonnäs och pressad vitlök i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Portabelloburgare: Skiva tomat tunt. Kärna ur och skiva avokado.
- Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek portabello ca 3 min per sida. Krydda med lite salt.
- Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg (se tips!).
- Fyll hamburgerbröden med ruccola, portabello, avokado och tomat. Toppa med en klick tomataioli.