Fläskkotlett i teriyakisås med broccoli och jasminris

ViktVäktarna

11
Points®värde per portion

Fläskkotlett i teriyakisås med broccoli och jasminris

4.06 (263)
Under 30 min
8 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Teriyakisås
½ förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Vitlök
1 klyfta
Srirachasås
½ förp
Jasminris
1 dl
Broccoli
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i 2 jämntjocka skivor.
Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Bryn fläskkotletterna ca 3 min per sida. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
 Blanda ihop Milda mat, kinesisk soja, teriyakisås, pressad vitlök och srirachasås i en skål.
 Häll teriyakisåsen över köttet, koka upp och sjud ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt. Smaka ev av med mer teriyakisås, soja och srirachasås. 
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs broccoli ca 4 min. Krydda med lite salt. 
Skär gärna upp köttet i skivor. Servera fläskkotlett i teriyakisås med jasminris och broccoli.
Smaklig måltid!