Torsk med fänkålssallad och kall citronsås
20-30
Utan gluten
8
Points®värde per portion

Torsk med fänkålssallad och kall citronsås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin

Citronsås

Citron, (citronskal)
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ krm
Svartpeppar

Fänkålssallad

Gräslök
10 g
Fänkål
½ st
Citron, (citronsaft)
½ st
Salt
½ krm

Stekt torskfilé

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Flytande margarin
1 tsk

Till servering

Potatis
400 g
Gröna ärtor
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna mandolin, om du har.

  1. Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Lägg gröna ärtor i ett durkslag och låt koka/ånga med potatisen de sista 2 minuterna. 
  2. Citronsås: Skölj citron i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
  3. Fänkålssallad: Skär gräslök fint. Skiva fänkål tunt (se tips!) och lägg i en skål. Blanda ner gräslök, pressad citronsaft och salt. 
  4. Stekt torskfilé: Dela torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek torsken ca 3 min per sida, eller tills den är klar. 
  5. Servera stekt torsk med fänkålssallad, citronsås, ärtor och kokt potatis.