Pizza caprese med prosciutto, ruccola och basilikaolja

Pizza caprese med prosciutto, ruccola och basilikaolja

4.11 (98)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • salt
Tomat
1 st
Pizzabotten
2 st
(Vete, Råg)
Bakplåtspapper
2 st
Pizzasås
1 förp
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Salt
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Basilikaolja
½ förp
Prosciutto
1 förp
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 924 kcal
  • Fett: 41 g
  • Kolhydrater: 86 g
  • Protein: 53 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär tomat i tunna skivor.
 Bred ut pizzasås på pizzabottnarna. Fördela riven mozzarella och lägg ut tomatskivor. Krydda med lite salt och torkad oregano. 
Lägg över pizzorna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Grädda en plåt högst upp i ugnen och en plåt i mitten av ugnen. Byt plats på plåtarna efter halva tiden. Grädda totalt ca 7 min, eller tills pizzorna fått fin färg.
Bryt små bitar av mozzarella. Ringla basilikaolja över pizzorna. Toppa med mozzarellabitar, prosciutto och ruccola. Servera direkt!
Smaklig måltid!