30-40
Laktosfri
Asiatiska fläskfärsbiffar med röd curry, sojastekt blomkål och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- äggula
- salt
- neutral olja
- vatten
- socker
Fläskfärsbiffar
Bananschalottenlök
1 st
Lime
1 st
Äggula (Ägg)
1 st
Röd currypasta
1 msk
Fläskfärs
250 g
Ströbröd (Vete)
1½ msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Neutral olja
Limesky
Limesaft
Vatten
2 dl
Japansk sojasås (Sojabönor)
⅓ påse
Majsstärkelse
1 tsk
Socker
½ tsk
Sojastekt blomkål
Blomkål
½ st
Neutral olja
Japansk sojasås (Sojabönor)
⅓ påse
Till servering
Basmatiris
135 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 746 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Fläskfärsbiffar: Finhacka bananschalottenlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskal, ägg och röd currypasta i en bunke och vispa samman. Tillsätt fläskfärs, lök, ströbröd, pressad vitlök och lite salt. Låt vila ca 5 min. Forma färsen till två jämnstora biffar.
- Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills biffarna är helt genomstekta. Spara stekpannan.
- Limesky: Pressa saft från den använda limen i en bunke. Blanda med vatten, japansk soja, majsstärkelse och socker. Häll blandningen i den använda stekpannan och sjud under omrörning tills skyn tjocknat något, ca 5 min.
- Sojastekt blomkål: Skär blomkål i små buketter. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs blomkål ca 4 min. Tillsätt japansk soja och fräs ytterligare 2 min.
- Grovhacka koriander. Servera asiatiska fläskfärsbiffar med limesky, sojastekt blomkål och nykokt basmatiris. Toppa med koriander.