Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
Ugnsstekt lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ponzubroccoli
Broccoli
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Ponzu (Sojabönor, Vete)
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Till servering
Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 662 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna hastigt i en torr och het stekpanna för en nötigare smak!
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Ugnsstekt lax: Lägg laxfilé i en ugnsform och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills laxen är klar.
- Ponzubroccoli: Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Skiva bananschalottenlök tunt. Koka broccoli i lättsaltat vatten ca 3 min. Häll av broccoli och blanda med lök, ponzusås och sesamfrön (se tips!).
- Servera ugnsstekt lax med jasminris och ponzubroccoli.