20-30
Laktosfri
Utan gluten
Nötfärs i krämig jordnötssås med sallad på pak choy och böngroddar
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- rödvinsvinäger
- vatten
- neutral olja
- salt
Jasminris
Jasminris
135 g
Jordnötssås
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Japansk soja (Sojabönor)
1½ msk
Srirachasås
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 dl
Nötfärs i krämig jordnötssås
Nötfärs
250 g
Neutral olja
Sesam- och limedressad sallad
Pak choy
1 st
Koriander
20 g
Böngroddar
½ förp
Lime
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
½ påse
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 782 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr, het stekpanna till gyllene färg.
- Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Jordnötssås: Lägg hackade jordnötter, japansk soja, srirachasås, pressad vitlök, socker, rödvinsvinäger och vatten i en mixerbunke. Mixa slätt med stavmixer.
- Sesam- och limedressad sallad: Strimla pak choy och grovhacka koriander. Skölj böngroddar. Lägg allt i en salladsskål. Skölj lime och finriv skalet. Blanda ner limeskal, saften från limen, sesamolja och sesamfrön i salladsskålen. Smaka av med lite salt.
- Nötfärs i krämig jordnötssås: Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 4 min, tills den är helt genomstekt och fått fin färg. Blanda ner jordnötssåsen i den stekta nötfärsen och låt sjuda ca 2 min. Späd med lite vatten om det blir för tjockt.
- Servera nötfärs i krämig jordnötssås med sesam- och limedressad sallad och jasminris