Laktosfri
Utan gluten
Nötfärs i krämig jordnötssås
med sallad på pak choy och böngroddarRätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- rödvinsvinäger
- vatten
- olja
- salt
Jasminris
135 g
Hackade jordnötter
1 förp
Japansk soja
1½ msk
Srirachasås
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 dl
Nötfärs
250 g
Olja
Pak choy
1 st
Koriander
20 g
Böngroddar
½ förp
Lime
1 st
Sesamolja
½ påse
Sesamfrön
1 förp
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 782 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr, het stekpanna till gyllene färg.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg hackade jordnötter, japansk soja, srirachasås, pressad vitlök, socker, rödvinsvinäger och vatten i en mixerbunke. Mixa slätt med stavmixer.
Strimla pak choy och grovhacka koriander. Skölj böngroddar. Lägg allt i en salladsskål. Skölj lime och finriv skalet. Blanda ner limeskal, saften från limen, sesamolja och sesamfrön i salladsskålen. Smaka av med lite salt.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 4 min, tills den är helt genomstekt och fått fin färg. Blanda ner jordnötssåsen i den stekta nötfärsen och låt sjuda ca 2 min. Späd med lite vatten om det blir för tjockt.
Servera nötfärs i krämig jordnötssås med sesam- och limedressad sallad och jasminris
Smaklig måltid!