Pitabröd med fläskkarré och limedressad kålsallad med koriander
Laktosfri

Pitabröd med fläskkarré och limedressad kålsallad med koriander

Rätten saknar betyg
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Olja
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Vitlök
2 klyfta
Socker
½ msk
Salt
Svartpeppar
Morot
1 st
Strimlad rödkål
125 g
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
1 krm
Pitabröd
½ förp
(Vete)
Chilimajonnäs
½ förp
(Ägg, Senap)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 678 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Värm pitabröden till servering. Det går lika bra att värma brödet i en torr och het stekpanna, ca 1 min per sida. 
Skär fläskkarré i strimlor. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs fläskkarré på hög värme ca 4 min. Tillsätt japansk soja, pressad vitlök och socker. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Skala och strimla morot. Lägg strimlad rödkål och morot i en salladsskål. Blanda med med koriander, pressad limesaft och salt. 
Servera varma pitabröd med strimlad fläskkarré, limedressad kålsallad och chilimajonnäs.
Smaklig måltid!