Laktosfri
Utan gluten
Bowl med sesamstekt nötfärs
sötsyrlig gurka och sojamajonnäsRätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- salt
- vitvinsvinäger
- olja
Jasminris
135 g
Morot
2 st
Rädisor
1 förp
Socker
2 tsk
Salt
½ krm
Vitvinsvinäger
1 msk
Snackgurka
1 st
Majonnäs
½ dl
Japansk soja
½ msk
Olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Japansk soja
2 msk
Sesamolja
½ msk
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 833 kcal
- Fett: 46 g
- Kolhydrater: 69 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda socker, salt och vitvinsvinäger i en bunke. Skär gurka i tunna skivor och blanda ner i bunken.
Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
Skala och grovriv morötter. Halvera rädisor.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärs och vitlök ca 6 min, tills den fått ordentligt med stekyta och är genomstekt. Blanda ner socker, japansk soja, sesamolja och sesamfrön. Stek ytterligare ca 1 min.
Lägg ris i botten på två tallrikar. Toppa med sötsyrlig gurka, morötter, rädisor och sesamstekt nötfärs. Servera med sojamajonnäs.
Smaklig måltid!