Bowl med sesamstekt nötfärs, sötsyrlig gurka och sojamajonnäs
Laktosfri
Utan gluten

Bowl med sesamstekt nötfärs

sötsyrlig gurka och sojamajonnäs
Rätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • olja
Jasminris
135 g
Morot
2 st
Rädisor
1 förp
Socker
2 tsk
Salt
½ krm
Vitvinsvinäger
1 msk
Snackgurka
1 st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 833 kcal
  • Fett: 46 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda socker, salt och vitvinsvinäger i en bunke. Skär gurka i tunna skivor och blanda ner i bunken.
 Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
Skala och grovriv morötter. Halvera rädisor.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek nötfärs och vitlök ca 6 min, tills den fått ordentligt med stekyta och är genomstekt. Blanda ner socker, japansk soja, sesamolja och sesamfrön. Stek ytterligare ca 1 min.
Lägg ris i botten på två tallrikar. Toppa med sötsyrlig gurka, morötter, rädisor och sesamstekt nötfärs. Servera med sojamajonnäs.
Smaklig måltid!