Chicken Kerala med färsk ingefära, kokosmjölk och koriander
Utan gluten

Chicken Kerala med färsk ingefära, kokosmjölk och koriander

Rätten saknar betyg
Under 30 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • socker
  • vatten
  • svartpeppar
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Garam masala
1 förp
Salt
1 krm
Kycklingfilé
300 g
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
1 ½ krm
Grön chili
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
1 bit
Olja
Curry
1 förp
Socker
½ tsk
Vatten
½ dl
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Majsstärkelse
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 716 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 86 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Färsk chili kan variera i hetta - smaka gärna på chilin innan den blandas ner i salsan.

Blanda matyoghurt, garam masala och salt i en bunke. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda ner i yoghurtmarinaden. Låt marinera minst 10 min (gärna längre).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och tärna gurka. Finhacka rödlök och grön chili. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda gurksalsan med rivet limeskal, salt och pressad saft från halva limen.
Finhacka gul lök, vitlök och ingefära (ca 2 msk).
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller stekgryta. Stek den yoghurtmarinerade kycklingen (inkl. marinad), lök, vitlök och ingefära ca 2 min. Krydda med curry och socker. Blanda ner vatten, coconut cream och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 7 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med salt och svartpeppar. 
Blanda ut majsstärkelse med lika mängd kallt vatten. Red av grytan med majsstärkelseblandningen till önskad konsistens. Blanda ner matyoghurt i grytan.
Servera Chicken Kerala med basmatiris och gurk- och koriandersalsa.
Smaklig måltid!