Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Pasta med spenat- och citronpesto, grön sparris och pinjenötter
Rätten saknar betyg
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Citron
1 st
Pinjenötter
20 g
Babyspenat
30 g
Vitlök
½ klyfta
Olja
2 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Grön sparris
1 knippe
Tomat
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Salt
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 591 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 78 g
- Protein: 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Skölj citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften (ca 2 tsk). Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med pinjenötter, spenat, pressad vitlök, neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Mixa ihop med stavmixer.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen (spara ca 1 dl av pastavattnet).
Skär bort den nedre träiga delen av sparrisen (ca 2cm), skär resten i grova bitar. Tärna tomat. Skala och hacka vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek sparris och vitlök ca 1 min. Tillsätt tomaten och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda nykokt pasta med spenat- och citronpesto, späd med sparat pastavatten till önskad krämighet. Toppa pastan med sparris, tomat och ruccola. Servera direkt!
Smaklig måltid!